Kiralık Daire Fiyatları Ne Zaman Düşüşe Geçer?

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için kiralık daire bulmak her geçen gün daha da zorlu bir süreç olma yolunda ilerliyor. Üzerine birde kesenin ağzını açma ihtiyacı doğunca bu süreç hepten çekilmez bir hal alabiliyor. Eğer sizde kesenin ağzını fazla açmak istemeyenlerdenseniz kiralık ev fiyatlarının düştüğü süreçleri takip edebilirsiniz.

Peki kiralık daire fiyatları ne zaman düşüşe geçiyor veya ne zaman yükseliyor?

· Genellikle kış aylarının sonlarına doğru kiralık daire arayışı artmaya başladığı için kira oranları da kış aylarının ortalarına ve başlarına göre daha fazla artış gösteriyor.

· Buna ek olarak Euro ve Doların arttığı dönemlerde her şeye zam geldiği gibi kiralara da yine zam geldiğini unutmamakta fayda var. Bunun iki ayrı sebebi bulunuyor. Birincisi; yeni yapılan evlerin yapımında kullanılan inşaat malzemeleri Dolar ve Euro ile alındığı için bu artış evlerin satış fiyatlarına da yansıyor. Bu durumda pahalıya alınan evler daha pahalıya kiralanmak durumunda kalıyor. Diğer bir sebebi ise Euro veya Dolar ile kiralanan evler oluyor. Özellikle genelde Euro ve Dolar üzerinden fiyatlandırılan kiralık yazlık veya kiralık villa ücretleri de diğer Türk Lirasıyla değerlendirilen evlere oranla daha yüksek olabiliyor.

· Kiralık ev ilanları genellikle Şubat ile Mart ve özellikle bahar aylarında hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Bu artış, okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte tavan yapıyor da diyebiliriz. Kiralarda işte tam da bu noktada artış göstermeye başlıyor.

Eğer oturduğunuz evi değiştirmeyi ve başka bir kiralık eve taşınmayı planlıyorsanız, taşınma sürecinizi yukarda belirttiğimiz dönemlerden önce veya sonra gerçekleştirerek daha uyguna evinizi kiralayabilirsiniz.

Özellikle de İstanbul gibi büyük bir ilde yaşıyorsanız durum daha da fazla karmaşıklaşabiliyor. İster emlakçıdan isterseniz de sahibinden kiralık daire İstanbul Anadolu Yakası veya Avrupa Yakası ev seçeneklerini incelerken kira artış dönemlerini göz önünde bulundurarak işinizi bir nebze de olsa kolaylaştırabilirsiniz.

Sitemizde yer alan kiralık daire seçeneklerini incelemek için linki tıklayabilirsiniz.