Mars'ta Yatırımlık Arsa Fırsatı

Her ne kadar haber başlığı şaşırtıcı gelmiş olsa da, bir gerçek var ki; ilerisi için en iyi yatırımlardan biri Ay'dan ve Mars’tan arsa almak gibi görünüyor. Kimileri bunun Ortaçağ'da Cennetten arsa satın almak gibi bir düşünce olduğunu söylese bile, gerçek aslında hiç de öyle değil.

Elon Musk bizleri Mars ’a taşımaya kararlı gibi gözüküyor. #FalconHeavy projesiyle uzaya Tesla gönderen Musk, biz Mars’a koloni kurmak için vardığımız zaman yörüngede otomobilinin bizi bekleyeceğini söylüyor.

Kızıl gezegen olarak adlandırılan Mars’ta hala hayat olup olmadığı araştırılıyor olmasına rağmen hayat bulguları olduğu artık kesinleşti. Eğer yakın bir gelecekte Dünya dışında bir gezegende yaşanılacaksa, öngörüler kuvvetle muhtemel bu gezegenin Mars olduğunu işaret ediyor. Üstelik Dünya'ya da yakın.

Biz de madem Mars’a gidiyoruz sizin için yatırım yapılabilecek araziler araştıralım istedik. İşte Mars’ın değerli bölgeleri ve yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar;

Mars'ta Yatırımlık Arsa Fırsatı

1) Önce bölgenizi seçin!

Ova insanı mısınız, yoksa engebeli arazi düşkünü mü? Mars’ın iki kutbu birbirinden çok farklı arazi yapısına sahip olduğu için ilk olarak buna karar vermeniz gerekiyor. Kuzey Kutbunda bölge genel olarak düzlük bir yapıya sahipken, Güney Kutbunda ise bölge zamanında bir gök cisminin çarpmasından ötürü çukurlu, kanyonlu, vadili ve dağlık bir yapıdan oluşuyor.

2) “Dizlerim Ağrıyor” diyorsanız sizi Mars’ın Kuzey Kutbuna alalım.

Mars’ta yatırımlık arsa bakıyor ve düzenli bir hayatım olsun, yokuş çıkmayı pek sevmiyorum diyorsanız size önerimiz kuzey kutbundan bir yer bakmanız. Burada genel olarak yerleşim kolay. Üstelik site yapmaya da elverişli, hatta toplu ulaşımı da daha rahat olacaktır.

Mars'ta Yatırımlık Arsa Fırsatı_1

3) Evim Dağ Manzaralı Olsun Diyorsanız: Mount Olympus ve Tharsis bölgesi

Kuzey Kutbu her ne kadar düzlük olsa da Güneş Sistemindeki tüm gezegenler arasında şimdilik en uzun dağ olarak tespit edilen Olimpos Dağı bu bölgede bulunuyor. (27 km uzunluğundaki dağ, Everest’in tam 3 katı uzunluğunda.) Siz de eğer şöyle “Karşıki dağlar, Olimpos Olimpos” demek istiyorsanız muhakkak sizi Tharsis bölgesine bekliyoruz.

4) Syrtis Major… Tozlu ve Öfkeli

Syrtis Major, maden bakımından oldukça zengin bir yer olmasına rağmen yine de yaşamak birazcık zor. Bazalt tozlarının sürekli rüzgar ile birlikte savrulmasından dolayı gezegenin o bölümü hep siyah olarak görülüyor. Dayalı döşeli bir evde oturmak için değil de madencilik sektörü için yatırım yapmayı düşünüyorsanız Syrtis Major tam aradığınız nitelikte! Yaşadınız!

Mars'ta Yatırımlık Arsa Fırsatı_2

5) Gelecekte değerlenecek arazi arayanlara: Valles Marineris

Amerika’nın meşhur Grand Canyon’u var ise Mars’ın da Grandest Kanyonu var. Grand Canyon’dan 3 kat daha derin, 4 kat daha uzun ve 20 kat daha geniş olan Valles Marineris, manzaralı doğası ve temiz havası ile turizm için yatırımcılara göz kırpıyor.

6) Benim adım macera, ne işim var ovada? Diyorsanız Güney Kutbu…

Hayatımda yenilik arıyorum, Dünya’dan da sıkıldım ve Mars gezegeni tam benlik diyorsanız… Zamanında kendisinin onda biri kadar olduğu tahmin edilen bir gök cisminin çarpmasından sonra Mars’ın bu yüzeyinin olukça engebeli olduğu biliniyor. Dağlar, kraterler, kanyonlar, vadiler derken Güney Kutbu sizi unutulmaz anlara ve maceralara davet ediyor. Kolayı sevmeyenlere…

Mars'ta Yatırımlık Arsa Fırsatı_3

7) Dünyada olduğu gibi Mars üzerinden de yatırım yapmak için doğru adres: Emlakjet

Hayalindeki eve ve arsaya kavuşmak isteyenler için bu dünyanın ilerisinde düşünüyoruz.

Sen Mars’ta yatırımlık arsa hayal et, gerisi Emlakjet. Not:İskan çalışmalarına başladık.

Mars'ta Yatırımlık Arsa Fırsatı_4