Üçüncü Köprü İle Hangi Bölgeler Değerlenecek?

İstanbul'da yapılsın yapılmasın tartışmaları ile gündemden düşmeyen üçüncü köprünün yol güzergahları üzerindeki bölgelerde fiyatların artması bekleniyor.

Gebze Şekerpınar Balcık noktasından başlayacak olan üçüncü çevreyolu, Sultanbeyli'nin ormanlık alanlarından ilerleyerek Samandıra ve Alemdağ'ın micavir bölgelerinden geçtikten sonra Alemdağ Ormanı'na ulaşacak. Avrupa yakasında ise Garipçe'yi takip ederek Uskumruköy ve Demirciköy'ün arasından geçen çevreyolu,  Arıköy bölgesinin arkasından Belgrat Ormanı'na devam ediyor. Odayeri ve Ağaçlı köylerinin mücavir alanlarından Hadımköy'e uzanan yol Büyükçekmece Gölü'nün kuzey kısmından Çatalca İnceğiz mevkiini takip ederek TEM Otoyolu Kınalı çıkışında sona erecek.

Bu bölgeler değerlenebilir

Para Dergisi'nden Bülent Ekimci'nin yaptığı habere göre, yol güzergahının belirlenmesinden sonra konuyla ilgili konuşan uzmanlar, özellikle yeni yapılacak olan otoyolun çıkş noktalarına yakın bölgelerin prim yapacağını söylüyorlar. İlk etapta Kuzey Marmara Otoyolu'nun çıkış noktalarının değerleneceğini ifade eden uzmanlar, yatırım yapmak isteyenlerin bu bölgelere dikkat etmesi gerektiğini vurguluyorlar. Yeni otoyoldan çıkış verilecek olan Çatalca'da köyler su havzasında bulunduğu için buralara imar izni verilmediğini ancak Çatalca'nın merkezine yakın arazilerin prim yapma olasılğının yüksek olduğunu ifade eden uzmanlara göre Çatalca Çıkışı ve Hadımköy civarına yatırım yapanlar kârlı çıkacak. Anadolu yakasında ise Kuzey Marmara Otoyolu ile TEM arasında Elmadağ Çavuşbaşı mevkileri arasında yapılacak olan ekspres bağlantı yolu Çekmeköy ve Taşdelen bölgelerindeki arsaların değerlenmesine sebep olurken, Samandıra ve Sultanbeyli çıkışları ise Sancaktepe ve Kurnaköy'deki arsaların prim yapmalarını sağlayacak. Anadolu yakasında üçüncü çevreyolunun başlangıç noktası olacak  olan Formula 1 yarışlarının gerçekleştirildiği İstanbul Park çıkışı ise Akfırat ve Tepeören'deki arsaların değerlenmesine neden olacak.

Üçüncü Köprü İle Hangi Bölgeler Değerlenecek?

Üçüncü Köprü İle Hangi Bölgeler Değerlenecek?_1