Deprem sonrası hasar tespiti yapılan 118 bin bina ağır hasarlı ve yıkılacak

Kahramanmaraş depremi sonrasında 10 ilde arama kurtarma çalışmaları sonlandırılırken enkaz kaldırma çalışmaları ise tüm hızı ile devam ediyor.

Deprem sonrası hasar tespiti yapılan 118 bin bina ağır hasarlı ve yıkılacak - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 şiddetindeki büyük deprem büyük bir can kaybı yaşanmasına neden olurken 11 ilde büyük yıkım meydana gelmişti. 

Depremin ilk olarak sabah 04:17' de 7.7 şiddetinde, ikincisinde ise 13:24 sularında 7.6 şiddetinde ikinci kez vurduğu Kahramanmaraş yerle bir olurken ne yazık ki deprem Hatay, Adıyaman ve Malatya'da da çok sayıda binanın yıkılmasına neden olmuştu. Yıkılan binalar nedeni 41 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken pek çok kişi de evsiz kalmıştı. 

DEPREM BÖLGESİNDE KAÇ BİNA YIKILDI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında "Gaziantep'te 4 bin 500 konteynerin bin tanesi tamamlandı, yarın itibariyle vatandaşlarımızı almaya başlıyoruz. 7328 uzman ile 11 ilde hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. Gaziantep'te, 37 bin bağımsız bölümden oluşan 16 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve hasarlı olduğunu tespit ettik.

 Bu sonuçlar kesin sonuçlar değil, vatandaşlarımız hasar tespit sonuçlarına itiraz edebilecektir. 11 ilde afet konut yapım seferberliğini yapacağız. Deprem bölgesinde 927 bin binanın incelemesi tamamlandı. 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespiti yapıldı" diyerek deprem bölgesinde 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı tespiti yapıldığını söyledi.